Stoomoven risotto
Waarmee het maken van risotto ineens gemakkelijk en snel wordt!
Stap voor Stap Instructies
porties:
2
Bereidingstijd:
10 min voorbereiden (incl afmaken) 22 minuten in stoomoven.
Categorie:
Bijgerecht/diner/voorgerecht
Ingrediënten
- 100 gr arborio rijst
- 200 ml groentebouillon (goed op smaak)
- 1 sjalot, fijngesneden
- 2 teen knoflook, fijn
- 20 gr parmezaan (naar smaak)
- bosje peterselie of basilicum
- Klont boter
- 2 el olijfolie
- peper & zout naar smaak
Waar risotto maken op de traditionele manier een hoop tijd kost, doen we het grootste deel van het werk nu in de stoomoven!
Het is lekker en eenvoudig om met heel weinig tijd een heerlijke risotto op tafel te zetten.
Voor vier personen verdubbel je alle hoeveelheden. Alleen kan er dan ietsje minder (30 ml) bouillon in.

Instructies
Stap 1
Zet de pan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie & een deel van de boter toe.
Stap 2
Fruit de ui en de knoflook. Wanneer de ui glazig is, voeg de risotto rijst toe en fruit even aan (op medium temp zo’n 2 minuten zacht bakken)
Stap 3
Verwarm ondertussen de oven voor op 99 graden vol stoom.
Stap 4
Voeg in één keer alle bouillon toe. Breng dit op hoog vuur aan de kook.
Zet de pan 22 minuten in de stoomoven.
Stap 5
Haal uit de stoomoven, en zet op het vuur.
Voeg nog een beetje boter toe, de geraspte parmezaan en de gesneden kruiden. Roer even om, proef en serveer!
Tip: wanneer de risotto nog wat “nat” is wanneer uit de oven, zet een paar minuten op medium hoog vuur zodat het wat reduceert.
Eenvoudig panbrood
Heerlijk "zonder te kneden" panbroodStap voor Stap Instructiesporties: 1 broodBereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 45 min ovenCategorie: Brood/bijgerechtIngrediënten 300 gr tarwe- of speltmeel 150 gr roggemeel 375 ml lauw water 1/2 tl droog gist 1 tl zout 1 el...
Geroosterde groenten
Geroosterde groenten uit de stoomovenGroenten roosteren geeft die lekkere geroosterde smaak mee. Stap voor Stap Instructiesporties: 4Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 30 min ovenCategorie: Hoofdgerecht/dinerIngrediënten 600 à 700 gr groenten 1 sjalot 1 teen...
Je hele maaltijd uit de stoomoven
Een complete maaltijd uit de stoomovenKoken met de stoomoven in lekker én gemakkelijk. Als je weet hoe het óók kan dan ben je -als je een beetje rustig aan doet- met maximaal 10 minuten klaar met koken!Stap voor Stap Instructiesporties: 4Bereidingstijd: 10...
Krokant buikspek met zoete aardappelcreme
Krokante buikspek met zoete aardappel cremeDit zit in de categorie smullen! Alweer met weinig moeite een heel lekker resultaat. Laat je oven het meeste werk doen.Stap voor Stap Instructiesporties: 4 - 6Bereidingstijd: 20 min werk, 120 min oventijdCategorie:...
Brood, maar dan anders. En lekker!
Een lekkere broodvervanger boordevol vezels en gezonde dingen!
Chocoladetaart
Dit is toch wel één van die geneugtes van het leven. Chocoladetaart. Met véél chocolade, en op basis van walnootmeel waardoor ie ook nog eens glutenvrij is.
rode dahl, ook uit de stoomoven
Gezond, met veel eiwitten. Roze linzen lekker en makkelijk klaargemaakt! Ook uit de stoomoven.
Crunched aardappelen
Crunched aardappelenEen hele eenvoudige manier om van de gewone huis-tuin- en keuken aardappel iets geweldigs te maken!Stap voor Stap Instructiesporties: 4 á 5Bereidingstijd: 45 min kook & baktijd+/- 10 min werkCategorie: Bijgerecht/dinerIngrediënten 800 gr...
Hasselback aardappeltjes
Hasselback aardappeltjesEen heel lekker en feestelijk bijgerechtje om eens wat anders te doen met de aardappel. Het ziet er prachtig uit, is erg lekker en eenvoudig te maken.Stap voor Stap Instructiesporties: 4Bereidingstijd: 35 min baktijd+/- 10 min werkCategorie:...
Gevuld vlechtbrood
Gevuld vlechtbroodKant en klaar pizzadeeg, rauwe ham, ei en blauwe kaas. Een super lekkere smaakcombinatie in een origineel en makkelijk recept!Stap voor Stap Instructiesporties: +/- 10Bereidingstijd: 45 min kook & baktijd+/- 15 min werkCategorie:...
heb zelf ook een AEG stoomoven en gebruik hem steeds vaker, ook de workshop gevolgd bij AEG, maar met steeds nieuwe recepten komt de inspiratie ook beter op gang.
Sous vide gebruik ik nog weinig, daarom nu met een vriendin de afspraak om eens in de twee maanden iets nieuws te proberen. Zijn voor de sous vide ovens nog niet veel specifieke recepten te vinden, maar we proberen nu regelmatig wat nieuws en tot nu toe eigenlijk nog niets mislukt.
Je recepten zijn duidelijk en niet te ingewikkeld, ben er blij mee
zijn de recepten voor alle stoomovens hetzelfde?
Ik heb deze site pas ontdekt en vindt hem geweldig!
Ik zou zeggen, probeer het gewoon! dan kun je in een comment vertellen hoe het is gegaan.
Veel plezier!