Brood vol energie!
Ok, daar is ie dan. Een brood wat ik veel maak tijdens onze vakantieweken, en wat ik zelf gebruik als het “normale”, dagelijks brood. Lekker, heel makkelijk te maken (alweer) en heel gezond, vol vezels, noten zaden en haver. Je stop alles bij elkaar in een kom, roeren en het kan de oven in…
Stap voor Stap Instructies
porties:
20
Bereidingstijd:
10 min voorbereiden, 45 min in de pan/of stoomoven
Categorie:
Brood, lunch
Ingrediënten
- 100 gr zonnebloempitten
- 100 gr pompoen pitten
- 90 gr lijnzaad
- 65 gr gemengde noten/amandelen
- 145 gr havervlokken
- een handje cranberry of rozijnen
- 4 á 5 el psylliumvezels (geplette variant)
- 400 ml lauw water
- 30 ml tamari
Dit brood heb ik gevonden op het internet, in mijn zoektocht naar een broodvervanger. Ik vind brood heerlijk, en kan er ook af en toe buikklachten van krijgen. Dit “life changing loaf” zoals het wordt genoemd verteerd langzaam en is erg goed voor je spijsvertering.
Ik heb dit brood inmiddels zó vaak gemaakt dat ik niks meer hoef af te wegen. Ik gooi van alles in een kom, roer het goed door en het kan zo de oven in.
Van belang is om zeker de psyllium ruim te gebruiken. Dit houd het brood bij elkaar, én zorgt ook nog eens goed voor je darmen. Alle andere ingrediënten kun je variëren naar smaak en naar wat je in de voorraadkast hebt liggen.

Instructies
Stap 1
Zet een bak op de weegschaal, en weeg alle droge ingrediënten af. Roer ze daarna goed door elkaar.
Stap 2
Doe wat geurloze olie (bv zonnebloemolie, of kokosvet) in een pan en verwarm.
Stap 3
In een cakevorm (een flexibele is het makkelijkst) doe je het mengsel. Goed met een lepel aandrukken!
Stap 4
Doe in de oven op 175 graden hetelucht met weinig vocht, of (in een gewone oven) op 175 graden hetelucht.
Na 25 minuten oventijd brood uit vorm halen, en nog 25 minuten bakken.
Stap 5
Uit de oven halen, laten afkoelen.
Snijd het brood in plakken wanneer je het in de vriezer wilt bewaren. Eet smakelijk!
Eenvoudig panbrood
Heerlijk "zonder te kneden" panbroodStap voor Stap Instructiesporties: 1 broodBereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 45 min ovenCategorie: Brood/bijgerechtIngrediënten 300 gr tarwe- of speltmeel 150 gr roggemeel 375 ml lauw water 1/2 tl droog gist 1 tl zout 1 el...
Geroosterde groenten
Geroosterde groenten uit de stoomovenGroenten roosteren geeft die lekkere geroosterde smaak mee. Stap voor Stap Instructiesporties: 4Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 30 min ovenCategorie: Hoofdgerecht/dinerIngrediënten 600 à 700 gr groenten 1 sjalot 1 teen...
Je hele maaltijd uit de stoomoven
Een complete maaltijd uit de stoomovenKoken met de stoomoven in lekker én gemakkelijk. Als je weet hoe het óók kan dan ben je -als je een beetje rustig aan doet- met maximaal 10 minuten klaar met koken!Stap voor Stap Instructiesporties: 4Bereidingstijd: 10...
Risotto uit de stoomoven
Stoomoven risottoWaarmee het maken van risotto ineens gemakkelijk en snel wordt!Stap voor Stap Instructiesporties: 2 Bereidingstijd: 10 min voorbereiden (incl afmaken) 22 minuten in stoomoven.Categorie: Bijgerecht/diner/voorgerechtIngrediënten 100 gr arborio rijst...
Krokant buikspek met zoete aardappelcreme
Krokante buikspek met zoete aardappel cremeDit zit in de categorie smullen! Alweer met weinig moeite een heel lekker resultaat. Laat je oven het meeste werk doen.Stap voor Stap Instructiesporties: 4 - 6Bereidingstijd: 20 min werk, 120 min oventijdCategorie:...
Chocoladetaart
Dit is toch wel één van die geneugtes van het leven. Chocoladetaart. Met véél chocolade, en op basis van walnootmeel waardoor ie ook nog eens glutenvrij is.
Hele kip met groenten & aardappelen
Sinaasappel cakejes
Hele kip met groenten & aardappelen
Sous vide Bavette
Lamshaas met Italiaanse saus
Geroosterde groenten
Regenereren
Rijst stomen
Gepocheerde zalm