Rode dahl
De Indiase keuken is toch wel één van mijn favoriete keukens. Dit recept heb ik opgepikt tijdens mijn reizen door India, en gemaakt zoals de Indiërs het doen.
Een gezond en lekker gerecht vol eiwitten, gemaakt met kleine roze linzen.
Heerlijk om te serveren bij Curry’s en rijstgerechten!
Stap voor Stap Instructies
porties:
4
Bereidingstijd:
10 min voorbereiden, 25 min in de pan/of stoomoven
Categorie:
Bijgerecht/diner
Ingrediënten
- 200 gr roze linzen
- 1/2 tl turmeric
- 1 tl zeezout
- 1/2 tl komijnzaad
- 1/2 tl mosterdzaad
- één middelgrote ui, gesnipperd
- 3 tenen knoflook, fijn
- 2 tomaten, blokjes
- mespuntje chili poeder
- 1/2 tl garam masala
- verse koriander
- +/- 450 ml (heet) water
Opgepikt tijdens mijn reizen door India, en gemaakt zoals de Indiërs het doen.
Een gezond en lekker gerecht vol eiwitten, gemaakt met kleine roze linzen.
Heerlijk om te serveren bij Curry’s en rijstgerechten!
Dit authentieke gerecht is ook heel eenvoudig om af te maken in de stoomoven.
Nadat de kruiden en ui zijn geroosterd voeg je de dahl, de resterende kruiden en o450 ml water toe. Breng even aan de kook en zet dan in de stoomoven 0- vol stoom en 99 graden. Na ongeveer 25 minuten is de dahl dan klaar.


Instructies
Stap 1
Spoel de dahl en laat ongeveer ½ uur weken in water.
Stap 2
Doe wat geurloze olie (bv zonnebloemolie, of kokosvet) in een pan en verwarm.
Stap 3
Voeg de komijn- en mosterdzaad toe en verwarm 1 ½ minuut, goed roeren.
Voeg de ui toe en fruit 4 minuten
Dan de knoflook, tomaat, alle kruiden en de dahl toevoegen.
Stap 4
Verwarm zacht (pruttelen) voor ongeveer 25 minr, af en toe wat warm water bijvoegen.
Wanneer je dit gerecht in de stoomoven klaarmaakt, doe je na stap 3 450 ml water in de pan. Verhit dit even tot aan de kook, en zet dan 25 min in de stoomoven op 99 graden, vol stoom.
Stap 5
Op smaak brengen met zout en peper.
Voor serveren met verse koriander bestrooien
Eenvoudig panbrood
Heerlijk "zonder te kneden" panbroodStap voor Stap Instructiesporties: 1 broodBereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 45 min ovenCategorie: Brood/bijgerechtIngrediënten 300 gr tarwe- of speltmeel 150 gr roggemeel 375 ml lauw water 1/2 tl droog gist 1 tl zout 1 el...
Geroosterde groenten
Geroosterde groenten uit de stoomovenGroenten roosteren geeft die lekkere geroosterde smaak mee. Stap voor Stap Instructiesporties: 4Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 30 min ovenCategorie: Hoofdgerecht/dinerIngrediënten 600 à 700 gr groenten 1 sjalot 1 teen...
Je hele maaltijd uit de stoomoven
Een complete maaltijd uit de stoomovenKoken met de stoomoven in lekker én gemakkelijk. Als je weet hoe het óók kan dan ben je -als je een beetje rustig aan doet- met maximaal 10 minuten klaar met koken!Stap voor Stap Instructiesporties: 4Bereidingstijd: 10...
Risotto uit de stoomoven
Stoomoven risottoWaarmee het maken van risotto ineens gemakkelijk en snel wordt!Stap voor Stap Instructiesporties: 2 Bereidingstijd: 10 min voorbereiden (incl afmaken) 22 minuten in stoomoven.Categorie: Bijgerecht/diner/voorgerechtIngrediënten 100 gr arborio rijst...
Krokant buikspek met zoete aardappelcreme
Krokante buikspek met zoete aardappel cremeDit zit in de categorie smullen! Alweer met weinig moeite een heel lekker resultaat. Laat je oven het meeste werk doen.Stap voor Stap Instructiesporties: 4 - 6Bereidingstijd: 20 min werk, 120 min oventijdCategorie:...
Brood, maar dan anders. En lekker!
Een lekkere broodvervanger boordevol vezels en gezonde dingen!
Hele kip met groenten & aardappelen
Sinaasappel cakejes
Hele kip met groenten & aardappelen
Sous vide Bavette
Lamshaas met Italiaanse saus
Geroosterde groenten
Regenereren
Rijst stomen
Gepocheerde zalm