Crunched aardappelen

Een hele eenvoudige manier om van de gewone huis-tuin- en keuken aardappel iets geweldigs te maken!

Stap voor Stap Instructies

porties:

 4 á 5

Bereidingstijd:

45 min kook & baktijd
+/- 10 min werk

Categorie:

Bijgerecht/diner

Ingrediënten

  • 800 gr kruimige aardappel
  • 2 tenen knoflook
  • grof zeezout naar smaak
  • 4 el olijfolie

Een lekker en simpel gerecht om met de aardappel iets bijzonders te doen.
Met vrij weinig tijd en moeite tover je iets bijzonders op tafel!
Serveer zo uit de oven met lekkere groenten, en/of doe er wat huisgemaakte mayonaise bij!

Instructies

Stap 1

Schil en was de aardappels, en halveer.

Stap 2

Kook in ongeveer 20 minuten tot bijna gaar, zorg dat ze niet helemaal uit elkaar vallen.
Giet af, en laat ze even afkoelen.

Stap 3

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden circulatiegrill.
(dit is een ovenstand met grill en hetelucht circulatie samen)

Stap 4

Leg de aardappels -met de vlakke kant beneden- op een bakplaat.
Met een vork of met een pureestamper druk je (aan de ronde kant) voorzichtig de aardappels wat in, zodanig dat er een “crunched” oppervlak ontstaat.
Duw niet al te hard, anders druk je de aardappels kapot.

Stap 5

Besprenkel ruim met olijfolie, zout naar smaak en de fijngesneden knoflook.
Zet de bakplaat ongeveer 15 cm onder de gril in de oven, en bak in ongeveer 25 minuten of tot mooi bruin en krokant.
Eet smakelijk!

Eenvoudig panbrood

Eenvoudig panbrood

Heerlijk "zonder te kneden" panbroodStap voor Stap Instructiesporties:  1 broodBereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 45 min ovenCategorie: Brood/bijgerechtIngrediënten 300 gr tarwe- of speltmeel 150 gr roggemeel 375 ml lauw water 1/2 tl droog gist 1 tl zout 1 el...

Geroosterde groenten

Geroosterde groenten

Geroosterde groenten uit de stoomovenGroenten roosteren geeft die lekkere geroosterde smaak mee. Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 30 min ovenCategorie: Hoofdgerecht/dinerIngrediënten 600 à 700 gr groenten 1 sjalot 1 teen...

Je hele maaltijd uit de stoomoven

Je hele maaltijd uit de stoomoven

Een complete maaltijd uit de stoomovenKoken met de stoomoven in lekker én gemakkelijk. Als je weet hoe het óók kan dan ben je -als je een beetje rustig aan doet- met maximaal 10 minuten klaar met koken!Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 10...

Chocoladetaart

Chocoladetaart

Dit is toch wel één van die geneugtes van het leven. Chocoladetaart. Met véél chocolade, en op basis van walnootmeel waardoor ie ook nog eens glutenvrij is.

Hasselback aardappeltjes

Hasselback aardappeltjes

Hasselback aardappeltjesEen heel lekker en feestelijk bijgerechtje om eens wat anders te doen met de aardappel. Het ziet er prachtig uit, is erg lekker en eenvoudig te maken.Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 35 min baktijd+/- 10 min werkCategorie:...

Gevuld vlechtbrood

Gevuld vlechtbrood

Gevuld vlechtbroodKant en klaar pizzadeeg, rauwe ham, ei en blauwe kaas. Een super lekkere smaakcombinatie in een origineel en makkelijk recept!Stap voor Stap Instructiesporties:  +/- 10Bereidingstijd: 45 min kook & baktijd+/- 15 min werkCategorie:...

Share This