Crunched aardappelen
Een hele eenvoudige manier om van de gewone huis-tuin- en keuken aardappel iets geweldigs te maken!
Stap voor Stap Instructies
porties:
4 á 5
Bereidingstijd:
45 min kook & baktijd
+/- 10 min werk
Categorie:
Bijgerecht/diner
Ingrediënten
- 800 gr kruimige aardappel
- 2 tenen knoflook
- grof zeezout naar smaak
- 4 el olijfolie
Een lekker en simpel gerecht om met de aardappel iets bijzonders te doen.
Met vrij weinig tijd en moeite tover je iets bijzonders op tafel!
Serveer zo uit de oven met lekkere groenten, en/of doe er wat huisgemaakte mayonaise bij!


Instructies
Stap 1
Schil en was de aardappels, en halveer.
Stap 2
Kook in ongeveer 20 minuten tot bijna gaar, zorg dat ze niet helemaal uit elkaar vallen.
Giet af, en laat ze even afkoelen.
Stap 3
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden circulatiegrill.
(dit is een ovenstand met grill en hetelucht circulatie samen)
Stap 4
Leg de aardappels -met de vlakke kant beneden- op een bakplaat.
Met een vork of met een pureestamper druk je (aan de ronde kant) voorzichtig de aardappels wat in, zodanig dat er een “crunched” oppervlak ontstaat.
Duw niet al te hard, anders druk je de aardappels kapot.
Stap 5
Besprenkel ruim met olijfolie, zout naar smaak en de fijngesneden knoflook.
Zet de bakplaat ongeveer 15 cm onder de gril in de oven, en bak in ongeveer 25 minuten of tot mooi bruin en krokant.
Eet smakelijk!
Eenvoudig panbrood
Heerlijk "zonder te kneden" panbroodStap voor Stap Instructiesporties: 1 broodBereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 45 min ovenCategorie: Brood/bijgerechtIngrediënten 300 gr tarwe- of speltmeel 150 gr roggemeel 375 ml lauw water 1/2 tl droog gist 1 tl zout 1 el...
Geroosterde groenten
Geroosterde groenten uit de stoomovenGroenten roosteren geeft die lekkere geroosterde smaak mee. Stap voor Stap Instructiesporties: 4Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 30 min ovenCategorie: Hoofdgerecht/dinerIngrediënten 600 à 700 gr groenten 1 sjalot 1 teen...
Je hele maaltijd uit de stoomoven
Een complete maaltijd uit de stoomovenKoken met de stoomoven in lekker én gemakkelijk. Als je weet hoe het óók kan dan ben je -als je een beetje rustig aan doet- met maximaal 10 minuten klaar met koken!Stap voor Stap Instructiesporties: 4Bereidingstijd: 10...
Risotto uit de stoomoven
Stoomoven risottoWaarmee het maken van risotto ineens gemakkelijk en snel wordt!Stap voor Stap Instructiesporties: 2 Bereidingstijd: 10 min voorbereiden (incl afmaken) 22 minuten in stoomoven.Categorie: Bijgerecht/diner/voorgerechtIngrediënten 100 gr arborio rijst...
Krokant buikspek met zoete aardappelcreme
Krokante buikspek met zoete aardappel cremeDit zit in de categorie smullen! Alweer met weinig moeite een heel lekker resultaat. Laat je oven het meeste werk doen.Stap voor Stap Instructiesporties: 4 - 6Bereidingstijd: 20 min werk, 120 min oventijdCategorie:...
Brood, maar dan anders. En lekker!
Een lekkere broodvervanger boordevol vezels en gezonde dingen!
Chocoladetaart
Dit is toch wel één van die geneugtes van het leven. Chocoladetaart. Met véél chocolade, en op basis van walnootmeel waardoor ie ook nog eens glutenvrij is.
rode dahl, ook uit de stoomoven
Gezond, met veel eiwitten. Roze linzen lekker en makkelijk klaargemaakt! Ook uit de stoomoven.
Hasselback aardappeltjes
Hasselback aardappeltjesEen heel lekker en feestelijk bijgerechtje om eens wat anders te doen met de aardappel. Het ziet er prachtig uit, is erg lekker en eenvoudig te maken.Stap voor Stap Instructiesporties: 4Bereidingstijd: 35 min baktijd+/- 10 min werkCategorie:...
Gevuld vlechtbrood
Gevuld vlechtbroodKant en klaar pizzadeeg, rauwe ham, ei en blauwe kaas. Een super lekkere smaakcombinatie in een origineel en makkelijk recept!Stap voor Stap Instructiesporties: +/- 10Bereidingstijd: 45 min kook & baktijd+/- 15 min werkCategorie:...