Stoomoven risotto

Waarmee het maken van risotto ineens heel gemakkelijk wordt!

Stap voor Stap Instructies

porties:

 2

Bereidingstijd:

10 min voorbereiden (incl afmaken) 22 minuten in stoomoven.

Categorie:

Bijgerecht/diner/voorgerecht

Ingrediënten

  • 100 gr arborio rijst
  • 200 ml groentebouillon (goed op smaak)
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 teen knoflook, fijn
  • 20 gr parmezaan (naar smaak)
  • bosje peterselie of basilicum
  • Klont boter
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout naar smaak

Waar risotto maken op de traditionele manier een hoop tijd kost, doen we het grootste deel van het werk nu in de stoomoven!
Het is lekker en eenvoudig om met heel weinig tijd een heerlijke risotto op tafel te zetten.
Voor vier personen verdubbel je alle hoeveelheden. Alleen kan er dan ietsje minder (30 ml) bouillon in.

Instructies

Stap 1

Zet de pan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie & een deel van de boter toe.

Stap 2

Fruit de ui en de knoflook. Wanneer de ui glazig is, voeg de risotto rijst toe en fruit even aan (op medium temp zo’n 2 minuten zacht bakken)

Stap 3

Verwarm ondertussen de oven voor op 99 graden vol stoom.

Stap 4

Voeg in één keer alle bouillon toe. Breng dit op hoog vuur aan de kook.
Zet de pan 22 minuten in de stoomoven.

Stap 5

Haal uit de stoomoven, en zet op het vuur.
Voeg nog een beetje boter toe, de geraspte parmezaan en de gesneden kruiden. Roer even om, proef en serveer!
Tip: wanneer de risotto nog wat “nat” is wanneer uit de oven, zet een paar minuten op medium hoog vuur zodat het wat reduceert.

maaltijd uit de stoomoven

Een complete maaltijd uit de stoomovenKoken met de stoomoven in lekker én gemakkelijk. Als je weet hoe het óók kan dan ben je -als je een beetje rustig aan doet- met maximaal 10 minuten klaar met koken!Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 10...

Chocoladetaart

Dit is toch wel één van die geneugtes van het leven. Chocoladetaart. Met véél chocolade, en op basis van walnootmeel waardoor ie ook nog eens glutenvrij is.

Crunched aardappelen

Crunched aardappelenEen hele eenvoudige manier om van de gewone huis-tuin- en keuken aardappel iets geweldigs te maken!Stap voor Stap Instructiesporties:  4 á 5Bereidingstijd: 45 min kook & baktijd+/- 10 min werkCategorie: Bijgerecht/dinerIngrediënten 800 gr...

Hasselback aardappeltjes

Hasselback aardappeltjesEen heel lekker en feestelijk bijgerechtje om eens wat anders te doen met de aardappel. Het ziet er prachtig uit, is erg lekker en eenvoudig te maken.Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 35 min baktijd+/- 10 min werkCategorie:...

Gevuld vlechtbrood

Gevuld vlechtbroodKant en klaar pizzadeeg, rauwe ham, ei en blauwe kaas. Een super lekkere smaakcombinatie in een origineel en makkelijk recept!Stap voor Stap Instructiesporties:  +/- 10Bereidingstijd: 45 min kook & baktijd+/- 15 min werkCategorie:...

Share This