Loskomen van verstrikkingen

Een paar weken geleden was de dag dat ik 47 jaar oud werd. Ik was op vakantie in een mooie vallei in de bergen van Oostenrijk.

Mijn vrouw verraste me met een heel mooi cadeau! Een mes, voor een jager, voor een krijger.
In zo’n mooie leren hoes om aan mijn riem te dragen.
Een mes gegeven met de intentie om de verstrikkingen mee door te snijden die nog actief zijn in mijn systeem.
Verstrikkingen met oude patronen en programmeringen, overgenomen en gedragen delen van (voor)ouders en de maatschappij.

Een paar dagen later had ik het gevoel dat ik er even alleen op uit wilde om door de mooie bossen te gaan zwerven, op zoek naar de schatten van de natuur.
Ik nam mijn nieuwe mes mee en ging op pad.
Ik liet me leiden door de boodschappen uit het bos met zijn machtige oude bomen en de vele wildpaadjes van al het leven daar.
De hertjes lieten zich veel zien in dat gebied, zelfs zichtbaar vanaf ons plekje aan het raam in het restaurant van het hotel, en onderweg tijdens de wandelingen. Ik hoopte een mooi gewei te vinden.

Ik ben al snel van de paden afgeweken, en gaan dwalen door de bossen en de bergen. Na een tijd klauteren en genieten waren er geen aanwijzingen meer, en ben ik stil gaan zitten aan de voet van een oude den.
En daar lag ie! Een jonge hertenschedel met een klein gewei.
Hoe wonderbaarlijk, er zat ijzerdraad om het gewei heen. Het jonge hertje heeft waarschijnlijk in een hek vast gezeten. Verstrikt in de draden.
Ik werd stil vanbinnen en vroeg of ik het mee mocht nemen. In het medicijnwiel heb ik de totem van het hert, en het is mooi om die kracht en energie te mogen inzetten tijdens ceremonie.
Wat tabak geofferd als dank, ik voelde de energie, zachtheid en kracht van het jonge hert door me heen stromen.
Later in het hotel heb ik een tang gepakt en voorzichtig de metalen draden losgemaakt.
Het jonge hert bevrijd van wat hij met zich mee droeg.

Het ontwarren van de kluwen van verstrikkingen, van draden uit het verleden die -meestal onbewust- een hele grote invloed uitoefenen op het hele systeem is een lang en vaak moeilijk proces.
Het gaat erom bewustzijn te krijgen op die programma’s en patronen die ons niet meer dienen, ernaar te gaan kijken, te voelen, toe te laten en herkennen.
Programma’s aangenomen in het verleden -vaak al als kind- als bescherming of overlevings-strategie.
Langzaam, beetje bij beetje mag het dan helder worden. Mag de vertroebeling zakken en kan het zielenlicht meer gaan stralen.

Ik heb dit jaar de trainingen “breek de stilte 1 & 2” van Interakt in Tiel gevolgd, opstellen van het verlangen volgens de methode van Frans Rupert. Ongelooflijk wat er allemaal in beeld is gekomen en hoe wij mensen afsplitsen van onze gezonde delen, als overlevings-mechanisme.

Het kan heel fijn zijn om hulp en ondersteuning te ontvangen op je eigen pad.
Je bent welkom voor een helende ademsessie, een klanksessie of een coachingstraject.
In onze vakantieweken zal er ook veel ruimte en helderheid ontstaan, zodat de ruis minder wordt en je meer vanuit je kracht en verbinding kan leven.
Wees welkom!

Vision Queste

Eind oktober van 2018 stond ik aan de poort. De plek van overgang, tussen het oude leven naar de "tussenwereld". Vier dagen alleen in de wildernis, op de flank van een berg...

Traumaverwerking en overlevingsdelen, de “loyal soldiers”

Het waargebeurde verhaal van de loyal soldier begint ergens tijdens de tweede wereldoorlog. Japanse soldaten spoelden aan op kleine, onbewoonde eilandjes als...

Magie in de bergen

Loskomen van verstrikkingen Een paar weken geleden was de dag dat ik 47 jaar oud werd. Ik was op vakantie in een mooie vallei in de bergen van Oostenrijk. Mijn vrouw...

Shamanic Breath Journey

De Shamanic Breath Journey is een simpele, effectieve en zeer krachtige methode om via de adem diep naar binnen te gaan en oude pijnen, trauma's en geblokkeerde energieën te...

Nieuwsbrief november 2017: Een hervonden schat

Een hervonden schat... Een paar weken geleden hebben we onze eerste herfstretraite gehouden in Nederland. We krijgen zo vaak de vraag of we een weekend kunnen organiseren...

De magische pil

De magische pil... Dat zou mooi zijn hè! Een pil, of simpele methode waarmee alles ineens een stuk lichter en fijner en mooier zou zijn. Van de week zat ik in zo'n energie...

20 minuten die je leven kunnen veranderen

Ben je net als zovelen toe aan rust in je hoofd en ontspanning in je lijf?
Wil je van dat gehaaste, gestreste gevoel af?
Wil je op een diepere laag verbinding maken met jezelf, de mensen om je heen en met de kracht van het leven?

Share This