Hasselback aardappeltjes

Een heel lekker en feestelijk bijgerechtje om eens wat anders te doen met de aardappel.
Het ziet er prachtig uit, is erg lekker en eenvoudig te maken.

Stap voor Stap Instructies

porties:

 4

Bereidingstijd:

35 min baktijd
+/- 10 min werk

Categorie:

Bijgerecht/diner

Ingrediënten

  • 12 à 16 vastkokende middelgrote aardappeltjes
  • 4 à 5 el olijfolie
  • zeezout naar smaak
  • 1 el fijngesneden rozemarijn

Een heel lekker en feestelijk bijgerechtje om eens wat anders te doen met de aardappel.
Het ziet er prachtig uit, is erg lekker en eenvoudig te maken.

Instructies

Stap 1

Snijd een dun stukje van de onderkant van de aardappeltjes af.
Er is dan een vlak oppervlak zodat ze goed blijven liggen.
Verwarm ondertussen de stoomoven voor op 180 graden, medium vocht.

Stap 2

Leg aan weerszijde van de aardappel een mesje of iets anders wat ervoor zorgt dat je de aardappel niet helemaal doorsnijd terwijl je de sneden maakt. Snijd om de twee á drie millimeter de aardappel in, laat 2 à 3 mm van de onderkant heel.

Stap 3

Leg de aardappeltjes op een bakplaat met bakpapier.
Besprenkel met olijfolie, de fijngesneden rozemarijn en zout.

Stap 4

Plaats midden in de oven, en bak voor 35 minuten, 180 graden medium vocht.
Heb je grote aardappels, verleng dan de baktijd met zo’n 5 minuten.

Stap 5

Tip: Varieer door de rozemarijn te vervangen met paprikapoeder, of door fijngesneden tijm.
Ook heel lekker is om 10 min voordat de baktijd afloopt wat Parmezaanse kaas fijn over de aardappel heen te raspen.

Eenvoudig panbrood

Heerlijk "zonder te kneden" panbroodStap voor Stap Instructiesporties:  1 broodBereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 45 min ovenCategorie: Brood/bijgerechtIngrediënten 300 gr tarwe- of speltmeel 150 gr roggemeel 375 ml lauw water 1/2 tl droog gist 1 tl zout 1 el...

Geroosterde groenten

Geroosterde groenten uit de stoomovenGroenten roosteren geeft die lekkere geroosterde smaak mee. Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 30 min ovenCategorie: Hoofdgerecht/dinerIngrediënten 600 à 700 gr groenten 1 sjalot 1 teen...

Je hele maaltijd uit de stoomoven

Een complete maaltijd uit de stoomovenKoken met de stoomoven in lekker én gemakkelijk. Als je weet hoe het óók kan dan ben je -als je een beetje rustig aan doet- met maximaal 10 minuten klaar met koken!Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 10...

Chocoladetaart

Dit is toch wel één van die geneugtes van het leven. Chocoladetaart. Met véél chocolade, en op basis van walnootmeel waardoor ie ook nog eens glutenvrij is.

Crunched aardappelen

Crunched aardappelenEen hele eenvoudige manier om van de gewone huis-tuin- en keuken aardappel iets geweldigs te maken!Stap voor Stap Instructiesporties:  4 á 5Bereidingstijd: 45 min kook & baktijd+/- 10 min werkCategorie: Bijgerecht/dinerIngrediënten 800 gr...

Gevuld vlechtbrood

Gevuld vlechtbroodKant en klaar pizzadeeg, rauwe ham, ei en blauwe kaas. Een super lekkere smaakcombinatie in een origineel en makkelijk recept!Stap voor Stap Instructiesporties:  +/- 10Bereidingstijd: 45 min kook & baktijd+/- 15 min werkCategorie:...

Share This