Gevuld vlechtbrood

Kant en klaar pizzadeeg, rauwe ham, ei en blauwe kaas. Een super lekkere smaakcombinatie in een origineel en
makkelijk recept!

Stap voor Stap Instructies

porties:

 +/- 10

Bereidingstijd:

45 min kook & baktijd
+/- 15 min werk

Categorie:

Bijgerecht/lunch/high tea

Ingrediënten

  • 1 pak kant-en-klaar rechthoekig pizzadeeg (te koop bij de meeste supermarkten)
  • 8 eieren
  • 150 gram rauwe of gerookte ham, zoals schwarzwalder
  • 150 gram romige blauwe kaas

Met vier ingrediënten iets heel lekkers en leuks op tafel kunnen zetten…
Een echte eyecatcher voor bijvoorbeeld een goed verzorgde lunch of high tea!
Met wat handigheid zit dit heerlijke brood met zo’n tien á vijftien minuten werk in de oven.
En wanneer je vegetarisch eet dan kun je natuurlijk gewoon de ham weglaten.

Instructies

Stap 1

Breng een pan water aan de kook, en kook de eitjes 6 á 6 ½ minuut.
Verwarm de oven voor op de stand “weinig vocht” en 180 graden.

Stap 2

Terwijl de eitjes koken rol je het pizzadeeg uit op een ruime snijplank of op je keukenblad.
Leg hier dakpansgewijs de plakken ham op. (Zie foto)
Spoel de eitjes koud en pel ze.
Snijd het kleine puntje van het ei, zo’n ½ cm. Hierdoor sluiten ze straks beter aan.

Stap 3

Leg -in het midden van de ham- de eitjes strak tegen elkaar.
Snijd de blauwe kaas in repen van ongeveer ½ x ½ cm. Houd ze wél zo lang mogelijk.
En leg de kaas strak tegen de eitjes aan.
Vouw de ham dicht, door de zijkanten naar het midden te brengen.

Stap 4

Snijd het vrijgekomen pizzadeeg om de 1 ½ cm in. (Dit komt niet zo nauw)
Vlecht de deegreepjes om en om over de ham (Zie foto)
Strooi eventueel wat gedroogde Italiaanse kruiden of grof zout over het brood, en wrijf in met een weinig water, zodat de kruiden blijven zitten.

Stap 5

Bak ongeveer 25 á 30 minuten (tot mooi goudbruin) op 180 graden, weinig vocht.
Laat een paar minuten staan voor het aan te snijden!
Snijd in plakken van zo’n 2 cm, en eet smakelijk!

Eenvoudig panbrood

Heerlijk "zonder te kneden" panbroodStap voor Stap Instructiesporties:  1 broodBereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 45 min ovenCategorie: Brood/bijgerechtIngrediënten 300 gr tarwe- of speltmeel 150 gr roggemeel 375 ml lauw water 1/2 tl droog gist 1 tl zout 1 el...

Geroosterde groenten

Geroosterde groenten uit de stoomovenGroenten roosteren geeft die lekkere geroosterde smaak mee. Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 30 min ovenCategorie: Hoofdgerecht/dinerIngrediënten 600 à 700 gr groenten 1 sjalot 1 teen...

Je hele maaltijd uit de stoomoven

Een complete maaltijd uit de stoomovenKoken met de stoomoven in lekker én gemakkelijk. Als je weet hoe het óók kan dan ben je -als je een beetje rustig aan doet- met maximaal 10 minuten klaar met koken!Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 10...

Chocoladetaart

Dit is toch wel één van die geneugtes van het leven. Chocoladetaart. Met véél chocolade, en op basis van walnootmeel waardoor ie ook nog eens glutenvrij is.

Crunched aardappelen

Crunched aardappelenEen hele eenvoudige manier om van de gewone huis-tuin- en keuken aardappel iets geweldigs te maken!Stap voor Stap Instructiesporties:  4 á 5Bereidingstijd: 45 min kook & baktijd+/- 10 min werkCategorie: Bijgerecht/dinerIngrediënten 800 gr...

Hasselback aardappeltjes

Hasselback aardappeltjesEen heel lekker en feestelijk bijgerechtje om eens wat anders te doen met de aardappel. Het ziet er prachtig uit, is erg lekker en eenvoudig te maken.Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 35 min baktijd+/- 10 min werkCategorie:...

Share This