Heerlijk “zonder te kneden” panbrood

Stap voor Stap Instructies

porties:

 1 brood

Bereidingstijd:

10 minuten voorbereiden / 45 min oven

Categorie:

Brood/bijgerecht

Ingrediënten

  • 300 gr tarwe- of speltmeel
  • 150 gr roggemeel
  • 375 ml lauw water
  • 1/2 tl droog gist
  • 1 tl zout
  • 1 el honing

Ik houd ervan om met weinig moeite een mooi, lekker resultaat te bereiken!
Een heerlijk brood maken zonder te hoeven kneden… Vaak start ik hem ’s avonds op, en bak hem dan in de ochtend af.
Je hebt hiervoor wel zo’n zware gietijzeren pan nodig. Ik gebruik er één van Sola.

 

Instructies

Stap 1

Doe het lauwe water in een ruime kom, voeg gist en honing toe en roer goed.

Stap 2

Zet kom op weegschaal, en voeg het meel en de zout toe. Goed roeren met pollepel en zo’n 12 uur wegzetten onder een vochtige doek of keukenfolie.

Stap 3

Zet je zware pan in de oven (deksel ernaast/ertegenaan zodat snel heet wordt), en verwarm de oven op 230 graden, 30 minuten.
Bestrooi werkblad met ruim meel (zo’n 2 el) en meng het deeg tot een bal. Leg deeg op bakpapier.

Stap 4

Leg (na de 30 minuten) deeg mét bakpapier in de pan, en doe deksel erop. Verlaag de oven temperatuur naar 200 graden en bak 30 minuten.
Doe na 30 minuten de deksel van de pan en bak nog zo’n 15 minuten

Stap 5

Haal brood uit de pan en laat afkoelen op rooster.
Eet smakelijk!

Geroosterde groenten

Geroosterde groenten uit de stoomovenGroenten roosteren geeft die lekkere geroosterde smaak mee. Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 30 min ovenCategorie: Hoofdgerecht/dinerIngrediënten 600 à 700 gr groenten 1 sjalot 1 teen...

Je hele maaltijd uit de stoomoven

Een complete maaltijd uit de stoomovenKoken met de stoomoven in lekker én gemakkelijk. Als je weet hoe het óók kan dan ben je -als je een beetje rustig aan doet- met maximaal 10 minuten klaar met koken!Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 10...

Risotto uit de stoomoven

Stoomoven risottoWaarmee het maken van risotto ineens gemakkelijk en snel wordt!Stap voor Stap Instructiesporties:  2 Bereidingstijd: 10 min voorbereiden (incl afmaken) 22 minuten in stoomoven.Categorie: Bijgerecht/diner/voorgerechtIngrediënten 100 gr arborio rijst...

Krokant buikspek met zoete aardappelcreme

Krokante buikspek met zoete aardappel cremeDit zit in de categorie smullen! Alweer met weinig moeite een heel lekker resultaat. Laat je oven het meeste werk doen.Stap voor Stap Instructiesporties:  4 - 6Bereidingstijd: 20 min werk, 120 min oventijdCategorie:...

Chocoladetaart

Dit is toch wel één van die geneugtes van het leven. Chocoladetaart. Met véél chocolade, en op basis van walnootmeel waardoor ie ook nog eens glutenvrij is.

Crunched aardappelen

Crunched aardappelenEen hele eenvoudige manier om van de gewone huis-tuin- en keuken aardappel iets geweldigs te maken!Stap voor Stap Instructiesporties:  4 á 5Bereidingstijd: 45 min kook & baktijd+/- 10 min werkCategorie: Bijgerecht/dinerIngrediënten 800 gr...

Hasselback aardappeltjes

Hasselback aardappeltjesEen heel lekker en feestelijk bijgerechtje om eens wat anders te doen met de aardappel. Het ziet er prachtig uit, is erg lekker en eenvoudig te maken.Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 35 min baktijd+/- 10 min werkCategorie:...

Stoomoven recepten en bereidingen

Hele kip met groenten & aardappelen

Sinaasappel cakejes

Hele kip met groenten & aardappelen

Sous vide Bavette

Lamshaas met Italiaanse saus

Geroosterde groenten

Regenereren

Rijst stomen

Gepocheerde zalm

Share This