Chocoladetaart

Dit is toch wel één van die geneugtes van het leven. Chocoladetaart. Met véél chocolade, en op basis van walnootmeel waardoor ie ook nog eens glutenvrij is.
Vol van smaak en ook vrij machtig, waardoor je met een klein puntje al genoeg hebt om een mooi dessertje te serveren…!

Stap voor Stap Instructies

porties:

 10 – 16

Bereidingstijd:

1hr 15min

Categorie:

Bijgerecht/diner

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 gr walnoten, malen tot meel
  • en één hand walnoten, grof gehakt
  • 350 gr pure chocolade, 50%
  • dubbele espresso
  • 225 gr boter
  • snuf zout

Hier vind je het recept voor een heerlijke chocoladetaart, glutenvrij op basis van walnoot- of amandelmeel. Vrij gemakkelijk te maken en echt héél er lekker!
Hier vind je het basis recept, om de taart zelf te bakken.
Om hem mooi of te garneren gebruik je chocolade ganache ( 1 deel room, 1 deel chocolade, warm maken en mengen) lekkere geroosterde noten, wat vers fruit en bv chocolade mousse. Veel plezier!

Instructies

Stap 1

Smelt de chocolade au bain-marie met de koffie en de boter.

65Stap 2

Verwarm de oven voor op 165 graden, weinig vocht. Of 165 graden boven/onderwarmte

Stap 3

Klop de eieren stijf met de mixer.
Maal de walnoten fijn tot meel in de keukenmachine, en hak een flinke hand walnoten grof met een keukenmes.
(als alternatief voor walnootmeel kun je ook amandelmeel gebruiken)

Stap 4

Meng met een spatel het ei en de chocolade, voeg alle walnoot toe. Meng tot egaal van kleur.

Stap 5

Neem een springvorm van ongeveer 25 cm en bekleed de bodem met bakpapier. Vet de binnenkant van de ring in met wat boter.
Stort het beslag in de vorm.

Stap 6

Bak 45 – 50 minuten op 165 graden/weinig vocht, of 165 graden boven/onderwarmte
Hij mag in het midden iets vochtig blijven.
Laat afkoelen, garneer eventueel af zoals boven beschreven en serveer

Eenvoudig panbrood

Heerlijk "zonder te kneden" panbroodStap voor Stap Instructiesporties:  1 broodBereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 45 min ovenCategorie: Brood/bijgerechtIngrediënten 300 gr tarwe- of speltmeel 150 gr roggemeel 375 ml lauw water 1/2 tl droog gist 1 tl zout 1 el...

Geroosterde groenten

Geroosterde groenten uit de stoomovenGroenten roosteren geeft die lekkere geroosterde smaak mee. Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 10 minuten voorbereiden / 30 min ovenCategorie: Hoofdgerecht/dinerIngrediënten 600 à 700 gr groenten 1 sjalot 1 teen...

Je hele maaltijd uit de stoomoven

Een complete maaltijd uit de stoomovenKoken met de stoomoven in lekker én gemakkelijk. Als je weet hoe het óók kan dan ben je -als je een beetje rustig aan doet- met maximaal 10 minuten klaar met koken!Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 10...

Risotto uit de stoomoven

Stoomoven risottoWaarmee het maken van risotto ineens gemakkelijk en snel wordt!Stap voor Stap Instructiesporties:  2 Bereidingstijd: 10 min voorbereiden (incl afmaken) 22 minuten in stoomoven.Categorie: Bijgerecht/diner/voorgerechtIngrediënten 100 gr arborio rijst...

Krokant buikspek met zoete aardappelcreme

Krokante buikspek met zoete aardappel cremeDit zit in de categorie smullen! Alweer met weinig moeite een heel lekker resultaat. Laat je oven het meeste werk doen.Stap voor Stap Instructiesporties:  4 - 6Bereidingstijd: 20 min werk, 120 min oventijdCategorie:...

Crunched aardappelen

Crunched aardappelenEen hele eenvoudige manier om van de gewone huis-tuin- en keuken aardappel iets geweldigs te maken!Stap voor Stap Instructiesporties:  4 á 5Bereidingstijd: 45 min kook & baktijd+/- 10 min werkCategorie: Bijgerecht/dinerIngrediënten 800 gr...

Hasselback aardappeltjes

Hasselback aardappeltjesEen heel lekker en feestelijk bijgerechtje om eens wat anders te doen met de aardappel. Het ziet er prachtig uit, is erg lekker en eenvoudig te maken.Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 35 min baktijd+/- 10 min werkCategorie:...

Stoomoven recepten en bereidingen

Hele kip met groenten & aardappelen

Sinaasappel cakejes

Hele kip met groenten & aardappelen

Sous vide Bavette

Lamshaas met Italiaanse saus

Geroosterde groenten

Regenereren

Rijst stomen

Gepocheerde zalm

Share This