Brood vol energie!

Ok, daar is ie dan. Een brood wat ik veel maak tijdens onze vakantieweken, en wat ik zelf gebruik als het “normale”, dagelijks brood. Lekker, heel makkelijk te maken (alweer) en heel gezond, vol vezels, noten zaden en haver. Je stop alles bij elkaar in een kom, roeren en het kan de oven in…

Stap voor Stap Instructies

porties:

 20

Bereidingstijd:

10 min voorbereiden, 45 min in de pan/of stoomoven

Categorie:

Brood, lunch

Ingrediënten

  • 100 gr zonnebloempitten
  • 100 gr pompoen pitten
  • 90 gr lijnzaad
  • 65 gr gemengde noten/amandelen
  • 145 gr havervlokken
  • een handje cranberry of rozijnen
  • 4 á 5 el psylliumvezels (geplette variant)
  • 400 ml lauw water
  • 30 ml tamari

Dit brood heb ik gevonden op het internet, in mijn zoektocht naar een broodvervanger. Ik vind brood heerlijk, en kan er ook af en toe buikklachten van krijgen.
Ik heb dit brood inmiddels zó vaak gemaakt dat ik niks meer hoef af te wegen. Ik gooi van alles in een kom, roer het goed door en het kan zo de oven in.
Van belang is om zeker de psyllium ruim te gebruiken. Dit houd het brood bij elkaar, én zorgt ook nog eens goed voor je darmen. Alle andere ingrediënten kun je variëren naar smaak en naar wat je in de voorraadkast hebt liggen.

Instructies

Stap 1

Zet een bak op de weegschaal, en weeg alle droge ingrediënten af. Roer ze daarna goed door elkaar.

Stap 2

Doe wat geurloze olie (bv zonnebloemolie, of kokosvet) in een pan en verwarm.

Stap 3

In een cakevorm (een flexibele is het makkelijkst) doe je het mengsel. Goed met een lepel aandrukken!

Stap 4

Doe in de oven op 175 graden hetelucht met weinig vocht, of (in een gewone oven) op 175 graden hetelucht.
Na 25 minuten oventijd brood uit vorm halen, en nog 25 minuten bakken.

Stap 5

Uit de oven halen, laten afkoelen.
Snijd het brood in plakken wanneer je het in de vriezer wilt bewaren. Eet smakelijk!

Chocoladetaart

Dit is toch wel één van die geneugtes van het leven. Chocoladetaart. Met véél chocolade, en op basis van walnootmeel waardoor ie ook nog eens glutenvrij is.

Crunched aardappelen

Crunched aardappelenEen hele eenvoudige manier om van de gewone huis-tuin- en keuken aardappel iets geweldigs te maken!Stap voor Stap Instructiesporties:  4 á 5Bereidingstijd: 45 min kook & baktijd+/- 10 min werkCategorie: Bijgerecht/dinerIngrediënten 800 gr...

Hasselback aardappeltjes

Hasselback aardappeltjesEen heel lekker en feestelijk bijgerechtje om eens wat anders te doen met de aardappel. Het ziet er prachtig uit, is erg lekker en eenvoudig te maken.Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 35 min baktijd+/- 10 min werkCategorie:...

Gevuld vlechtbrood

Gevuld vlechtbroodKant en klaar pizzadeeg, rauwe ham, ei en blauwe kaas. Een super lekkere smaakcombinatie in een origineel en makkelijk recept!Stap voor Stap Instructiesporties:  +/- 10Bereidingstijd: 45 min kook & baktijd+/- 15 min werkCategorie:...

Hele kip met groenten & aardappelen

Sinaasappel cakejes

Hele kip met groenten & aardappelen

Sous vide Bavette

Lamshaas met Italiaanse saus

Geroosterde groenten

Regenereren

Rijst stomen

Gepocheerde zalm

Share This