Rode dahl

De Indiase keuken is toch wel één van mijn favoriete keukens. Dit recept heb ik opgepikt tijdens mijn reizen door India, en gemaakt zoals de Indiërs het doen.
Een gezond en lekker gerecht vol eiwitten, gemaakt met kleine roze linzen.
Heerlijk om te serveren bij Curry’s en rijstgerechten!

Stap voor Stap Instructies

porties:

 4

Bereidingstijd:

10 min voorbereiden, 25 min in de pan/of stoomoven

Categorie:

Bijgerecht/diner

Ingrediënten

  • 200 gr roze linzen
  • 1/2 tl turmeric
  • 1 tl zeezout
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl mosterdzaad
  • één middelgrote ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijn
  • 2 tomaten, blokjes
  • mespuntje chili poeder
  • 1/2 tl garam masala
  • verse koriander
  • +/- 450 ml (heet) water

Opgepikt tijdens mijn reizen door India, en gemaakt zoals de Indiërs het doen.
Een gezond en lekker gerecht vol eiwitten, gemaakt met kleine roze linzen.
Heerlijk om te serveren bij Curry’s en rijstgerechten!
Dit authentieke gerecht is ook heel eenvoudig om af te maken in de stoomoven.
Nadat de kruiden en ui zijn geroosterd voeg je de dahl, de resterende kruiden en o450 ml water toe. Breng even aan de kook en zet dan in de stoomoven 0- vol stoom en 99 graden. Na ongeveer 25 minuten is de dahl dan klaar.

Instructies

Stap 1

Spoel de dahl en laat ongeveer ½ uur weken in water.

Stap 2

Doe wat geurloze olie (bv zonnebloemolie, of kokosvet) in een pan en verwarm.

Stap 3

Voeg de komijn- en mosterdzaad toe en verwarm 1 ½  minuut, goed roeren.
Voeg de ui toe en fruit 4 minuten
Dan de knoflook, tomaat, alle kruiden en de dahl toevoegen.

Stap 4

Verwarm zacht (pruttelen) voor ongeveer 25 minr, af en toe wat warm water bijvoegen.
Wanneer je dit gerecht in de stoomoven klaarmaakt, doe je na stap 3 450 ml water in de pan. Verhit dit even tot aan de kook, en zet dan 25 min in de stoomoven op 99 graden, vol stoom.

Stap 5

Op smaak brengen met zout en peper.
Voor serveren met verse koriander bestrooien

Chocoladetaart

Dit is toch wel één van die geneugtes van het leven. Chocoladetaart. Met véél chocolade, en op basis van walnootmeel waardoor ie ook nog eens glutenvrij is.

Crunched aardappelen

Crunched aardappelenEen hele eenvoudige manier om van de gewone huis-tuin- en keuken aardappel iets geweldigs te maken!Stap voor Stap Instructiesporties:  4 á 5Bereidingstijd: 45 min kook & baktijd+/- 10 min werkCategorie: Bijgerecht/dinerIngrediënten 800 gr...

Hasselback aardappeltjes

Hasselback aardappeltjesEen heel lekker en feestelijk bijgerechtje om eens wat anders te doen met de aardappel. Het ziet er prachtig uit, is erg lekker en eenvoudig te maken.Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 35 min baktijd+/- 10 min werkCategorie:...

Gevuld vlechtbrood

Gevuld vlechtbroodKant en klaar pizzadeeg, rauwe ham, ei en blauwe kaas. Een super lekkere smaakcombinatie in een origineel en makkelijk recept!Stap voor Stap Instructiesporties:  +/- 10Bereidingstijd: 45 min kook & baktijd+/- 15 min werkCategorie:...

Hele kip met groenten & aardappelen

Sinaasappel cakejes

Hele kip met groenten & aardappelen

Sous vide Bavette

Lamshaas met Italiaanse saus

Geroosterde groenten

Regenereren

Rijst stomen

Gepocheerde zalm

Share This