Rode dahl

De Indiase keuken is toch wel één van mijn favoriete keukens. Dit recept heb ik opgepikt tijdens mijn reizen door India, en gemaakt zoals de Indiërs het doen.
Een gezond en lekker gerecht vol eiwitten, gemaakt met kleine roze linzen.
Heerlijk om te serveren bij Curry’s en rijstgerechten!

Stap voor Stap Instructies

porties:

 4

Bereidingstijd:

10 min voorbereiden, 25 min in de pan/of stoomoven

Categorie:

Bijgerecht/diner

Ingrediënten

  • 200 gr roze linzen
  • 1/2 tl turmeric
  • 1 tl zeezout
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl mosterdzaad
  • één middelgrote ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijn
  • 2 tomaten, blokjes
  • mespuntje chili poeder
  • 1/2 tl garam masala
  • verse koriander
  • +/- 450 ml (heet) water

Opgepikt tijdens mijn reizen door India, en gemaakt zoals de Indiërs het doen.
Een gezond en lekker gerecht vol eiwitten, gemaakt met kleine roze linzen.
Heerlijk om te serveren bij Curry’s en rijstgerechten!
Dit authentieke gerecht is ook heel eenvoudig om af te maken in de stoomoven.
Nadat de kruiden en ui zijn geroosterd voeg je de dahl, de resterende kruiden en o450 ml water toe. Breng even aan de kook en zet dan in de stoomoven 0- vol stoom en 99 graden. Na ongeveer 25 minuten is de dahl dan klaar.

Instructies

Stap 1

Spoel de dahl en laat ongeveer ½ uur weken in water.

Stap 2

Doe wat geurloze olie (bv zonnebloemolie, of kokosvet) in een pan en verwarm.

Stap 3

Voeg de komijn- en mosterdzaad toe en verwarm 1 ½  minuut, goed roeren.
Voeg de ui toe en fruit 4 minuten
Dan de knoflook, tomaat, alle kruiden en de dahl toevoegen.

Stap 4

Verwarm zacht (pruttelen) voor ongeveer 25 minr, af en toe wat warm water bijvoegen.
Wanneer je dit gerecht in de stoomoven klaarmaakt, doe je na stap 3 450 ml water in de pan. Verhit dit even tot aan de kook, en zet dan 25 min in de stoomoven op 99 graden, vol stoom.

Stap 5

Op smaak brengen met zout en peper.
Voor serveren met verse koriander bestrooien

Je hele maaltijd uit de stoomoven

Een complete maaltijd uit de stoomovenKoken met de stoomoven in lekker én gemakkelijk. Als je weet hoe het óók kan dan ben je -als je een beetje rustig aan doet- met maximaal 10 minuten klaar met koken!Stap voor Stap Instructiesporties:  4Bereidingstijd: 10...

Chocoladetaart

Dit is toch wel één van die geneugtes van het leven. Chocoladetaart. Met véél chocolade, en op basis van walnootmeel waardoor ie ook nog eens glutenvrij is.

Hele kip met groenten & aardappelen

Sinaasappel cakejes

Hele kip met groenten & aardappelen

Sous vide Bavette

Lamshaas met Italiaanse saus

Geroosterde groenten

Regenereren

Rijst stomen

Gepocheerde zalm

Share This